Viimesen päälle timangi, LNK -kirja

Lippukunnan juhlakirja Viimesen päälle timangi, LNK! - Limingan Niittykärpät 50 vuotta.  Teosta on saatavilla Limingan kirkkoherranvirastosta, partiotoimistosta ja Mona Rintalalta (040 5577 432, mona.rintala@niittykarpat.fi). Kirjan hinta on 30€. Näytteen kirjasta löydät TÄSTÄ.

Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät lukeutuu Suomen suurimpiin lippukuntiin. Niittykärpät on seurakunnan lippukunta, jossa partiotyönohjaaja toimii lippukunnanjohtajana. Vuonna 2018 tuli kuluneeksi 50 vuotta Niittykärppien suoran edeltäjän Limingan Niittypoikien perustamisesta.

Kirja on kattava yleisesitys lippukunnan vaiheista. Partion ja seurakunnan yhteys kulkee mukana läpi kirjan. Teoksessa käsitellään liminkalaista partiota laajemmassa partiohistoriallisessa kuvassa, mutta yhtä lailla partioharrastusta yksittäisen partiolaisen näkökulmasta. Muistoja kirjaa varten ovat jakaneet kymmenet partiolaiset haastattelujen ja kirjoitusten muodossa.

Otsikko Viimesen päälle timangi, LNK on peräisin lippukunnan huudosta ja kuvaa hyvin lippukunnan omaleimaisuutta. Lippukunnan 50 vuoteen on mahtunut monenlaista. On ollut hienoja leirejä, vartioita ja yhteistyötä muiden kanssa. Tietysti mukana ovat lippukunnan omat perinteet, joilla kaikilla on oma syntyhistoriansa. Kirjan kokoamisesta ja historiateksteistä on vastannut Sami Rönkkö, ja lisäksi mukana on kirjoituksia yli 20 kirjoittajalta.